Hei og velkommen!

Nå er nettsiden min ferdig og du kan følge meg og alle ideene her på siden. Når man designer og strikker alt selv, så blir det til at man legger ned mye tid på nye ideer, garnvalg og strikking av det ferdige produktet. Ideer til nye design får jeg hele tiden. Ideene kan ha sitt utspring i et flott garn, en farge, et mønster eller et klesplagg. Ofte kan jeg starte med en idè og ende opp med noe helt annet.  Noen ganger får jeg også tips fra venner om noe jeg skulle ha designet. Alle innspill og ideer blir lagret og jeg tar de frem når tiden er inne. Denne nettside vil bli brukt til å vise frem noe av det jeg jobber med, fortelle litt om prosessen fra idè, frem til ferdig produkt. Mitt valg av garn og design av mønster.

Kreativehilde ble startet på Facebook for å få vist frem klærne jeg har strikket. Som flyvertinne har jeg en krevende og stressende jobb, så det å ha strikking og design som hobby, viser seg å være den beste terapi for et trett hode. Strikketøyet kan man alltid få plass til i en koffert eller veske, slik at ventetiden på flyplasser og hotellrom kan bli mer effektiv.

Håndarbeid har jeg holdt på med så lenge jeg kan huske. Når man vokste opp med bestemødre i samme bygd, lærte man tidlig hvordan man kunne strikke og hekle. Det ble mange ferdig plagg i litt ulik kvalitet, mange halvferdige plagg og utallige prosjekter som etter flere opprydnings-runder fremdeles ligger i plastposer. Selv om ikke alle prosjektene ble ferdigstilt, så beholdt jeg gleden jeg fikk ved å benytte pinner og garn i prosessen mot noe nytt.

Via min Facebook-side fant jeg ut at det er et marked for strikkemønster. Det er ingen hemmelighet at det er enklere å selge et mønster, enn å selge et ferdig produkt. Dessverre så er det ikke alle som forstår hvor mange arbeidstimer som ligger bak hvert enkelt produkt. Med dagens garnpriser, sier det seg selv at plaggene blir dyre. Jeg selger også ferdige produkter. Dette er plagg som er blitt brukt til reklame/markedsføring og fotografering. Jeg har også strikket litt på bestilling, men det er vanskelig å få tiden til å strekke til. Det er ikke få arbeidstimer som skal til før man kan overlevere plagget til kunden.

Jeg ønsker å designe strikkemønster som skiller seg litt ut fra mengden. Det er utfordrende. Jeg skal finne farger, garn og et design som blir mottatt med begeistring. Tegne et mønster som skiller seg ut fra mengden, uten å bli for spesielt. Jeg velger farger ut i fra hva jeg selv liker og ser passe sammen. Velger dere å benytte andre farger, så er dere velkommen til det. Men, det er fint om dere holder dere til samme garn, eller samme strikkefasthet, slik at det ferdige produktet viser seg fra sin beste side.

Jeg vil også benytte meg av garn som er tilgjengelig for alle. Det vil si garn som man får kjøpt i de fleste garnbutikker her i landet. Det finnes veldig mange garnbutikker på nettet. Der selger de stort sett det samme garnet som i butikkene. Min erfaring er at det ofte er de samme prisene som på nettet. Men at de ofte har ulike kampanjer der de selger utvalgte garnsorter til nedsatte priser.

Selv om det ofte frister å kjøpe fra nettet, så pass på følgende: Fargekartet kan variere litt i forhold til originalfargene, og det kommer ofte pristillegg for frakt. Denne fraktsummen kan ofte komme opp i det du har spart på å kjøpe garnet på nettet, så da er du like langt. Har du bestilt for lite garn, så er det liten sjanse for at du klarer å få tak i det samme garnet med samme partinummer. Derfor kan man være uheldig å få fargenyanser i plagget.

Viser det seg at prisen på netthandel og garnbutikken blir den sammen, så vil jeg personlig oppfordre til å benytte garnbutikken, hvis det er en i nærheten av der du bor. Garnbutikkene trenger kunder for å overleve. Uten kunder blir butikkene lagt ned og arbeidsplasser forsvinner. I tillegg så har de ofte betjening som kan hjelpe deg om du trenger råd. I tillegg er det også mulig å få rabatter i garnbutikkene. Her i Trondheim hvor jeg bor, har både Husfliden og Jens Hoff slike tilbud. Hos Husfliden får du et rabattkort. Når du har passert 1000,- i garn, så får du 10% på alt garnkjøp et år fremover i tid. Det er bare å spørre etter rabattkortet når du er innom butikken. Jens Hoff har en «strikkeklubb». Du betaler kr 20,- i innmeldingsgebyr. Ellers er det gratis. Som medlem får du 5% rabatt ved kjøp mellom 200 og 700 kr, og 10% rabatt ved kjøp over 700kr. Se nettsiden: www.jenshoff.no/aktuelt/strikkeklubben

Mottagelsen på Facebook og Instagram har vært enorm. Veldig gledelig at så mange har likt det de har sett av produkter og ikke minst en stor takk til alle dere som kjøper mine strikkemønster. Jeg ser også at det er flere som har vist frem sine ferdige produkter på «koftegruppa» og «strikkesida» på Facebook. Det er veldig moro å se hva andre har fått ut av mønsteret mitt! Jeg applauderer delingen og vil også gjerne at dere henviser til nettsiden min, eller Facebook-siden min, slik at jeg kan nå enda flere strikkeglade.

Tusen takk for at du besøker siden min! Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.