Høst er i ferd med å bli vinter, i hverfall noen steder i landet. Her i trøndelag har kraftig vind gjort sitt til at løvet har falt av trærne, og i innlandet har vi hatt den første snøen på bakken. Snøen smeltet fort, men temperaturen ligger ganske så værfast rundt nullpunktet.

Jeg har tatt meg selv i nakken, og bestemt meg for å gjøre ferdig ting som jeg har lovet skal komme. Som for eksempel strikkeoppskriften til 2 gensere. Den som blir lansert først har fått navnet «Tåkesky», og er en enkel høyhalset genser strikket fra halsen og ned, med en enkel hullbord foran. Den er strikket med 2 tråder. Uheldigvis så brukte jeg et garn som heter Hexa fra DSA. Jeg hadde masse garn og var stolt og glad når genseren var ferdig. Men, så fikk jeg høre at Hexa ikke lenger produseres. Det jeg derimot har funnet ut, er at mange garnbutikker og nettbutikker fremdeles har dette garnet! Og mange selger det også på salg! Så her gjelder det å være raske med innkjøpene. Skulle du likevel ikke klare å få tak i dette garnet, så kan jeg anbefale at du strikker med Alpakka Magic som er fra samme leverandør. Den har lengre løpelengde enn Hexa, men er spunnet på samme måte. 

Den andre tråden som er brukt, er Tynn silk mohair fra Sandnesgarn. Plaggene får en tettere og lunere kvalitet når man kombinerer disse garntypene.

Jeg har også lovet dere oppskriften på «Heimegrend» strikket med tykke pinner og Lettlopi fra Istex. Denne oppskriften vil også bli lagt ut om kort tid. Dere kan også glede dere til en ny kofte strikket i alpakka wool, mitt favorittgarn. 

Vinteren er rett rundt hjørnet, så det gjelder å ha strikkepinner, garn og oppskrifter klare! Ønsker alle en fin høst!