Da har jeg, bedre sent enn aldri, tatt ned adventsstjerna fra vinduet. Synes det er så trist å ta den ned, da den gir et så fint lys i stua, når det er så korte dager med dagslys. Men vi er snart halvveis i januar, og det var på tide. Mørketiden gir oss mye innetid, og tid til å strikke. Noe jeg har tenkt å utnytte fullt ut.

Når jeg ser på de plaggene jeg har strikket den seneste tiden, så er det blitt mange ullgensere for kalde vinterdager. Mitt siste design, FROST, er en genser som er strikket i børstet alpakka fra Sandnesgarn. Den er godt og varm til vinterbruk, men kan også fint fungere som en vår og høstgenser. Den er en lettvekter som fint går under en ytterjakke, og som kan pakkes ned i håndbagasjen om man skal ta med noe varmt på en reise.

Men, det går mot lysere tider og før vi vet ordet av det, så er det påske og vår! Har litt sommerstrikk oppe i hodet, har kjøpt garn på salg og ideene står i kø. Hva som blir neste prosjekt er enda uvisst, men prosjekt det blir det. Mange har strikket Snøkvit og Blomstereng (gensere) i bomullsgarn, noe som kan være et veldig godt alternativ til ullgarn. På den måten blir det en genser som også fint kan brukes i sommerhalvåret, og på dager da ull blir for varmt. Så lenge man forholder seg til strikkefastheten, så er det mange muligheter med å benytte annet garn enn det som er oppgitt i mønsteret.

Ønsker alle en fortsatt fin januar, med og uten et strikketøy!